انواع مختلف نوشیدنی های قهوه : قهوه سیاه ترکیبی از آب، قهوه و بدون شیر است. شما باید آن را بدون هیچ گونه طعم اضافی مانند عسل، خامه و شیر سرو کنید. افزودن این محصولات عطر و رنگ قهوه را تغییر داده و آن را روشنتر ( قهوه ای یا سفید ) می کند.
ممکن است ساده به نظر برسد، اما باید بدانید که روش های مختلفی برای تهیه این قهوه وجود دارد و هر کدام از آنها به طریق مختلفی روی طعم و مزه تأثیر می گذارند.
محبوب ترین نوع قهوه است.
اسپرسو نوعی قهوه معروف از ایتالیا است. به روش عصاره گیری ( extraction ) به دست میآید. آب داغ را با فشار زیاد از بین ذرات آسیاب شده و فشرده شده قهوه حدودا ۳۰ ثانیه عبور می دهند و عصاره قهوه به این صورت گرفته میشود. چون کافئین زیادی دارد، از آن به عنوان پایه نوشیدنی های قهوه مانند Americano استفاده می کنند.
در ریستریتو آب مورد استفاده را کاهش دهیم در واقع آب کم تری از پودر قهوه عبور می کند، که زمان عصاره گیری کمتر است حدودا بین ( ۱۵ الی ۲۰ ثانیه ) و قهوه ای با ویژگی های متفاوت ایجاد می کند. اگر زمان برخورد قهوه و آب کم باشد، کافئین و تلخی آن کم تر می شود.
در حقیقت وقتی که آب کمتر تحت فشار از قهوه خارج شود، قهوه به دست آمده شیرین تر می باشد که به خاطر زمان عصاره گیری قهوه است.
Caffè Americano اصطلاح ایتالیایی برای قهوه آمریکایی است. قهوه آمریکانو از ترکیب اسپرسو با آب داغ درست می شود و در زبان ایتالیایی به معنی قهوه آمریکایی است. سربازان آمریکایی در زمان جنگ به قهوه اسپرسو آب داغ اضافه میکردند تا آن را رقیق کنند برای همین به نام قهوه آمریکایی در ایتالیا شهرت پیدا کرد.
لانگ بلنک تقریبا شبیه به آمریکانو است، اما طعم قوی تری نسبت به آن دارد زیرا هردوی این قهوه ها از ترکیب آب گرم با اسپرسو به دست می آیند. برای معرفی لانگ بلک به زبان ساده می توان گفت، به ترکیب آب داغ با قهوه اسپرسو، می گویند.
تفاوت این نوع قهوه با سایر انواع قهوه عصارهگیری آن به وسیله آب سرد است. همین موضوع تفاوت آن را با قهوه عصارهگیری شده توسط آب داغ مشخص میکند. به عبارت دیگر در طرز تهیه قهوه سرد دَم حرارت هیچ نقشی ندارد، بلکه زمان است که باعث عصاره گیری قهوه میشود. برای درست کردن قهوه سرد دم گاهی حتی 24 ساعت زمان لازم است که یک عصاره گیری قابل قبول با آب سرد انجام شود. قهوه عصاره گیری شده از لحاظ طعم بسیار شفاف و شیرین و از نظر عطر و بو بسیار خوش عطر و بو است.
دوپیو کلمه ای ایتالیایی به معنای دو برابر یا دوبل است، در دنیای قهوه به اسپرسویی که از دو شات تهیه شده باشد می گویند، یا از یک پرتافیلتر ( Portafilter ) دابل برای عصاره گیری استفاده می شود. حجم این نوع قهوه ۶۰ میلی لیتر بوده و به صورت استاندارد به آن دابل می گویند و از لحاظ حجمی دو برابر اسپرسو سینگل یا سولو است، که حجمی معادل ۳۰ میلی لیتر را دارد.
قهوه فوری یکی از ساده ترین قهوه ها برای تهیه است. شما فقط مقدار دلخواه آب گرم را روی پودر قهوه یا بلورها بریزید و هم بزنید تا حل شود.
ماندگاری آن نسبت به سایر قهوه های دیگر تا حدودی طولانی تر است و از نظر محبوبیت در سراسر جهان متفاوت است. به عنوان مثال، در انگلیس، هنوز هم بیش از 70٪ کل قهوه خریداری شده را تشکیل می دهد. از طرف دیگر، فقط 7٪ آمریکایی ها و فقط 1٪ از فرانسوی ها مرتباً آن را خریداری می کنند.
یک وسیله و ابزار ساده برای درست کردن قهوه آئروپرس می باشد که توسط Alan Adler در کمتر از یک دهه پیش ابداع شد. درست کردن قهوه با آئروپرس به نسبتساده تر از ابزارها و وسیله های دیگر از جمله دریپ کافی میکر ( Drip Coffee maker ) است و در مدت زمان کمتر از ۲ دقیقه یک فنجان قهوه را به ما می دهد و در بین قهوه نوشهای حرفهای جایگاه ویژهای دارد.
قهوه آسیاب شده را با آب قاطی میکنند و سپس به حال خود رها می شود تا عصاره گیری شود و آماده مصرف گردد. در این شیوه دم کردن قهوه به جای کنترل ریختن آب در آن، باید روی زمان دم کشیدن قهوه تمرکز کنند. قهوه مطبوعات فرانسه یکی از محبوب ترین انواع قهوه غوطه وری است.
شیر قهوه یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین نوشیدنی بین مردم است که قهوه تُرک جز ترکیبات اصلی شیر قهوه محسوب می شود. اغلب مردم دوست دارند در قهوه خود شیر اضافه کنند؛شیر به عنوان افزودنی مورد علاقه ی اغلب مردم می باشد. کسانی که طعم تلخ قهوه را دوست ندارند از شیر به عنوان یک افزدونی که طعمی ملایم به قهوه آن ها می دهد استفاده می کنند.
قهوه مبتنی بر شیر همچنین حاوی غلظت کمتری کافئین و اسیدیته است و آن را به بهترین قهوه برای ساعات عصر تبدیل می کند.
کاپوچینو از اسپرسو و شیر تشکیل شده. یک نوشیدنی ایتالیایی است که در لغت به معنی “ کلاه سفید ” است. این نوشیدنی از ترکیب یکی دو شات اسپرسو، شیر فوم گرفته شده و فوم شیر درست میشود. اسپرسو را کف فنجان قهوه ریخته سپس شیر فوم گرفته شده را به آن اضافه میکنیم و در نهایت فوم شیر را روی نوشیدنی میریزیم.
لاته یا کافه لاته ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر می باشد که به مقدار خیلی کم از فوم در آن استفاده می شود، درواقع لایهای بهعنوان فوم شیر ندارد. لاته هاییی که در کافیشاپها میبینید با هنر باریستاها تزئین شده و این سبک از تزئین را اصطلاحاً لته آرت می گویند. لاته آرت به کمک تجربه باریستا در ریختن و ترکیب کردن شیر روی اسپرسو به وجود می آید.
ترکیب اصلی پیکولو لاته بر پایه ریسترتو و شیر می باشد، هنگام نوشیدن و مزه کردن پیکولو طعم غالب آن، طعم قهوه است. پیکولو به صورت سنتی، ترکیب یک شات ریسترتو 20 میلی لیتر با ترکیب شیر است ( البته برخی هم 30 میلی لیتر ). معمولا پیکولو را در لیوانهای کوچک مخصوص و یا در فنجانهایی به اندازه 100 میلی لیتر سرو میکنند، گاهی روی آنرا همانند لاته به صورت لاته آرت تزئین میکنند.
به معنی کوتاه در ایتالیایی است، یک نسخه آمریکایی از لاته است که از 1/4 اسپرسو، 1/2 شیر بخارپز و 1/2 کف شیر تشکیل شده است.
شیر نیم بخار شده باعث افزایش پیدا کردن حجم کف می شود، کمی ضخیم تر از لاته معمولی است. آنقدر غنی قلمداد شده است که معمولاً نیازی به افزودن قند یا هر نوع شیرین کننده دیگری نیست. بیشتر اوقات به عنوان نوشیدنی دسر سرو می شود.
اسپرسو ماکیاتو یا همان کافه ماکیاتو یکی ذیگر از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو با مقداری شیر اضافه شده می باشد. ماکیاتو کلاسیک از یک یا دو شات اسپرسو و کمی شیر و همچنین مقداری فوم شیر که روی آن ریخته می شود درست مشود.
انواع مختلف نوشیدنی های قهوه
قهوه را به صورت معمولی درست می کنیم و در حالی که داغ است آن را با سرعت به یخ اضافه و سرد کنیم. ( 7 تا 8 قطعه یخ نسبتا کوچک ) برای این کار کافی است. نکته مهمی که وجود دارد این است که قهوه نباید زیاد داغ شود، چون در این صورت طعم آن از ذست می رود.
این نوشیدنی از سال ۲۰۰۷ در سوئد تهیه شد و از همان سال تا امروز جایگاه خود را قلب طرفدارن اسپرسو و آیس پیدا کرده است. برای درست کردن این نوشیدنی خوشمزه و تقریبا ساده اسپرسو، یخ، لیموی تازه و آب احتیاج دارید و میتوانید این اسپرسوتونیک را به تنهایی آماده کنید.
قهوه ترک درجه پودر کردن و سرو آن کاملا متفاوت از قهوه اسپرسو و فرانسه می باشد. از قهوه دانه برشته شده و پودر شده در این قهوه استفاده می شود.
طرز تهیه قهوه ترک برای هر نفر یک قاشق سر پر مرباخوری و یک فنجان آب سرد می باشد. مواد برای آماده شدن در قهوه جوش ریخته می شود که در زبان ترکی به آن ایبریک یا جذوه می گویند.
برای درست کردن قهوه ویتنامی روی فیلتری که در آن قهوه قرار دارد آب جوش میریزند و اجازه می دهند که دم بکشد. تفاوت قهوه ویتنامی با دیگر قهوه ها در شیرین بودن بسیار آن است. نوع آیس آن نیز به این صورت می باشد که در ته لیوانی که قهوه در آن می باشد یخ اضافه می کنند.
یکی از پر انرژی ترین نوشیدنی ها قهوه ضد گلوله می باشد که بسیار خوشمزه و عالیست. از ترکیبات خامه، کره و روغن نارگیل به دست می آید. یک قهوه معمولی نیست و می توانید از آن به عنوان جایگزین صبحانه استفاده کنید.
کاسکارا از پوسته خشک شده گیلاس قهوه به دست می آید که با وجود اینکه نوشیدنی جدیدی در غرب محسوب می شود ولی در یمن و بولیوی سالیان زیادی است که از آن استفاده می کنند و مرسوم است.
قهوه گیشا کم یاب، منحصر به فرد و گران قیمت است که اغلب با نام پاناما ( Panama ) همراه است، این سرزمین در سال 1960 میلادی شروع به کاشتن ( انواع مختلف نوشیدنی های قهوه ) قهوه گیشا نمود. گیشا عطر و طعم بی نظیر و مطبوعی دارد. در حال حاضر یکی از گران ترین قهوه های جهان است که در مارس 2019 به قیمت 803 دلار در هر پوند می رسد.
قهوه آفوگاتو در زبان ایتالیایی به معنی « غرق شده » می باشد که یک نوع دسر ایتالیایی با پایه قهوه نیز شناخته می شود، ترکیبات آن از یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی و یک شات قهوه اسپرسوی داغ تشکیل میشود. منشا قهوه آفوگاتو به شهر میلان برمی گردد.
قهوه ایرلندی از ترکیب قهوه داغ، ویسکی و شکر درست می شود. این یکی از محبوب ترین مشتقات قهوه معمولی در جهان است و به صورت گرم سرو میگردد.
منبع : labarcafe